Blog

7 pași simpli prin care te poți simți mai bine când stai acasă

august 19, 2021

Perioada de concedii este pe cale să se termine, iar sezonul rece ne va face să stăm din ce în ce mai mult acasă. Ce putem face ca să ne simțim mai bine atunci când stăm acasă?

Casele noastre sunt o extensie a ceea ce suntem: tot ce facem în interiorul căminului nostru ne modelează starea de spirit, ne afectează productivitatea sau ne influențează perspectiva vieții.

Poate știai sau poate că nu, însă există studii care arată că putem interveni asupra fericirii noastre prin ajustarea micilor obiceiuri care constituie viața noastră de zi cu zi.
Este incredibil cum câteva modificări ale obiceiurilor noastre zilnice ne poate face să ne simțim mai fericiți stând acasă.

Iată 7 pași simpli prin care te poți simți mai bine când stai acasă:

1. Fă-ți patul în fiecare dimineață

Îți ia numai 3 minute, însă îți asigură o mulțime de beneficii. Principiile Feng Shui spun că un pat nefăcut îți va face toată ziua la fel de dezornată precum patul. De asemenea, dacă ai grijă să acoperi așternuturile și pernele cu o pătură sau cuvertură, acestea vor f ferite de praf, alergeni sau părul animalelor de companie, iar acest lucru îți va asigura un somn mai odihnitor și mai igienic. Mai mult decât atât, există studii de la Fundația Națională a somnului din SUA care atestă că oamenii care își fac patul zilnic se bucură de un somn mai liniștit.

2. Pune fotografii cu cei dragi în casă

Pentru un plus de fericire, îți recomand să-ți transformi casa într-o galerie de amintiri pozitive, fie că vorbim despre fotografii cu cei dragi, fie că folosești obiecte de decor achiziționate din vacanță.

3. Înainte să te dai jos din pat, gândește-te cum vrei să-ți fie ziua

Știu că e mai ușor să te gândești la câte lucruri ai de făcut, însă nu înseamnă că e și cel mai bun gând pe care îl poți avea. Așa că, te rog, înainte să te dai jos din pat, fii recunoscătoare pentru noua zi sau pur și simplu spune-ți în gând „Astăzi vreau să mă bucur de tot ce îmi oferă viața”. Suntem norocoși în fiecare zi că suntem în viață, că putem fi alături de cei dragi, că ne putem bucura de orice lucru mărunt. Nu uita să te trezești cu gândul acesta. Promit că vei vedea și vei simți diferența.

4. Îmbracă-te frumos

Atunci când îți alegi hainele, nu o face pentru cei din jurul tău, ci pentru tine. Nu de puține ori, avem tendința să ne îmbrăcăm cu cele mai uzate haine în casă în ideea că nu ne vede nimeni, însă acest lucru este greșit. Hainele devin superficiale dacă le alegem doar ca să fim pe placul celorlalți, când, de fapt, ar trebui să facem asta pentru noi înșine.
Poartă un halat din satin după ce ai făcut duș, răsfață-te în confort, uită-te în oglindă, amintește-ți care sunt lucrurile bune pe care le-ai făcut. Sigur găsești câte ceva!

5. Fă-le vecinilor mici favoruri și nu aștepta nimic în schimb

Ți s-a întâmplat vreodată să ai un conflict cu un vecin? Ai văzut cât de neplăcut e? Oamenii care locuiesc lângă tine îți pot influența starea de bine, iar dacă ai nevoie de o schimbare, cu siguranță știi că schimbările încep cu noi înșine. Când faci bine, te simți bine!

6. Sună o persoană dragă ție în fiecare zi

Poți face asta în timp ce îți faci patul sau când plimbi câinele, numai fă-o! Mesajele text nu se pun la socoteală. Dă un telefon și încarcă-te cu energie bună! Cu toții avem nevoie de asta.

7. Investește în lucruri pentru casă

Cel mai mult timp îl petrecem acasă sau la serviciu. Investește într-un grătar nou, în plante sau o cuvertură nouă. E important să ai senzația aceea de vacanță când stai acasă.

Este responsabilitatea ta și alegerea ta cum te simți în propriul cămin. Nu uita asta! Nu uita și că ai dreptul să fii fericită, altfel, de ce am mai primi darul vieții?

S-AR PUTEA SA-TI PLACA SI

No Comments

Leave a Reply