Blog

Cum alegi mărimea potrivită pentru compleul Dolores și India?

aprilie 27, 2022

Înălțimea este un aspect foarte important și nu doar atunci când purtăm o mărime mai mare, ci tot timpul. Sunt croieli care se potrivesc fantastic pe o femeie înaltă și dezastruos pe o minionă. Compleurile India și compleurle Dolores sunt potrivite pentru femeile înalte. Dacă îți dorești unul dintre aceste compleuri elegante, ține cont că trebuie să ai el puțin 165 cm înălțime. De ce? Cu cât ești mai scundă, cu atât o bluză asimetrică și lungă îți va lua din înălțime și îți va adăuga vizual kilograme în plus, însă dacă ești mai înaltă, efectul va fi invers. Moda nu e doar despre ultimele tendințe, ci și despre ce te avantajează. 🙂

Ca să-ți vină perfect un astfel de compleu, ar trebui să ai o înălțime cuprinsă între 165 și 180 cm. Pentru femeile mai înalte de 180 cm există șansa ca pantalonii să fie prea scurți.

Cum alegi mărimea potrivită pentru compleul Dolores și India?

Îmi amintesc când aveam mândrele mele kilograme în plus următorul aspect: în oricare magazin fizic aș fi intrat, mă loveam de „Ah, n-avem nimic pentru dumneavoastră” la care fie adăugam o figură plină de milă, fie de dizgrație. A fost neplăcut și nedrept. Nu mi-am mai dorit să intru vreodată în acele magazine. Consider că nicio femeie nu trebuie să mai treacă prin asta și consider că persoanele care conduc acele magazine nu au înțeles cât de important este clientul. Cu sau fără kilograme în plus, e om și client în același timp. Merită același respect și aceeași atenție din partea managerilor. Eu nu cred că există femeie care să-și dorească să se îngrașe. Trecem prin diferite momente în viața asta când efectiv n-avem încotro. Că e o sarcină, că sunt afecțiuni precum tiroida sau probleme endocrinologice, că suferim. Da, ne îngrășăm și pe fond emoțional. Ce facem în perioadele acestea? Nu ne mai îmbrăcăm? Nu mai ieșim din casă? Sigur, putem slăbi, dar până atunci?

După experiența aceasta, am trecut la comenzile online. Trebuia să mă îmbrac și eu cu ceva până când reușeam să topesc kilogramele, nu? Faptul că am o siluetă pară (șolduri mari, piept mic și talie îngustă) mi-a creat și mai multe probleme. Nu am putut niciodată să-mi cumpăr un trening sau ceva din două piese. Dacă îmi venea la șold, bluza îmi era mare. Se poate întâmpla și invers. Să ai pieptul mare și șoldurile mici, iar atunci când ai kilograme în plus, diferența aceasta poate deveni mai mare. Să mai zic de brațe că erau atât de umflate, încât eram obligată să caut numai haine fie fără mâneci, fie cu niște mâneci oversized? Specific lucrurile astea ca să te asigur că știu ce fac. Sau, măcar sunt printre puținii oameni din țara asta care a trăit pe pielea lui ce înseamnă să ai kilograme multe și un corp „dificil”, însă în același timp am și experiență în industria aceasta prin prisma meseriei de fashion blogger. Nu e ușor, dar nici imposibil să creezi haine care să stea bine pe o femeie cu forme.

În tabelul de mărimi, afișăm întotdeauna dimensiunile corpului, nu ale produsului.

La acest model, ține cont de dimensiunile pieptului și șoldului. Pantalonii sunt realizați din crep elastic, o țesătură fluidă, elastică și cu greutate, astfel că se mai întind câțiva centimetri. În talie folosesc întotdeauna betelia elastică. Atunci când ai burtică, nu numai că e mai confortabil, dar e mai puțin riscant să nu-ți vină. Elasticul se întinde cu aproximativ 15 cm în plus față de dimensiunile din tabel (la talie).

Să presupunem că ai următoarele dimensiuni: Bust 120 Talie 115 Șold 130

Poți opta pentru mărimea 50 și îți vine numai bine sau pentru 52 și e lejer. Ca un produs să-ți vină lejer, dar să nu arate mare pe tine trebuie să aibă în jur de 2-5 cm în plus față de cât ai nevoie.

Dacă îți comanzi acest produs și îl iei cu 10 cm mai mare, atunci comanzi, de fapt, un compleu cu aproae două mărimi în plus față de cât ai nevoie. Nu e necesar să faci acest lucru.

Bluzele de la aceste compleuri de damă elegante au mânecile cu 3-4 cm în plus de lejeritate, iar căptușeala din interior este ca un maiou realizat dintr-o țesătură subțire și elastică cu o croială lejeră de la piept. Nu se pune problema să nu-ți vină în zona taliei.

Nu uita că ne poți lăsa dimensiunile tale în câmpul de Observații atunci când plasezi comanda, iar noi vom verifica dimensiunile tale, astfel încât să primești mărimea potrivită din prima. Știu cât de neplăcut e să pierzi vremea cu schimbul coletelor, așa că dacă putem evita asta, suntem deschiși să o facem.

Cu drag,

Cosmina Kovács

S-AR PUTEA SA-TI PLACA SI

No Comments

Leave a Reply