Blog

De ce ne place atât de mult de voi, dragi cliente?

iulie 30, 2020

Sunt întrebată des de ce am ales acest public. De ce fac haine pentru doamne și nu pentru puștoaice. De ce îmi complic viața cu mărimile mari, când ar fi mai simplu cu mărimile mici?

Zâmbesc de fiecare dată și răspund că fiecare este liber să facă ce vrea, cum vrea, pentru cine vrea.

Adevărul e că lucrurile care se fac ușor nu sunt la fel de satisfăcătoare. Și să vă spun pe aia dreaptă, cred că o afacere fără implicare emoțională NU ESTE o afacere bună. O afacere care nu este orientată către nevoile clientului, nu este o afacere bună.

Îmi plac clientele noastre. Din multe puncte de vedere.

Sunt femei care îmi scriu sau care mă sună și îmi spun “Doamna Cosmina, sunt atât de încântată! Îmi vine perfect!”. Și atunci știu că ne-am atins scopul. Pentru că da, acesta este scopul nostru. Să vă facem fericite, chiar și pentru 5 minute din viața dumneavoastră.

Aș putea spune că așa ne dați energia de care avem nevoie pentru a merge mai departe. Mie și angajaților noștri.

Să vă spun cât de mult se bucură fetele când mă duc în sala de croit sau de cusut și le spun “M-a sunat doamnă X și m-a rugat să va mulțumesc! Îi stă perfect”. Le văd pe toate cum zâmbesc satisfăcute lângă mașina de cusut. Fetele mele vin și pleacă cu zâmbetul pe buze de la serviciu. Și atunci, știu din nou că mi-am atins scopul. Pentru că da, angajații sunt extrem de importanți într-o firmă și mai știu că 8 ore pe zi din viața fiecăruia dintre noi trebuie să curgă lin, cu zâmbete și cu liniște.

Fără voi, kaya.ro n-ar fi devenit atât de mare într-un timp atât de scurt!

Să vă povestesc puțin despre doamna Elena

 

Uneori, vă fac cadouri. Și, de multe ori, o fac pentru că simt că e nevoie de o bucurie în plus. Cu doamna Elena am vorbit prin mesaje prima dată. Dintr-un motiv sau altul, am simțit nevoia să-i mai trimit ceva și să-i spun că o îmbrățișez. A revenit cu un telefon și vă spun sincer că am plâns amândouă. “N-am mai primit un cadou de ani de zile și sunt surprinsă că o femeie necunoscută a făcut asta pentru mine”, mi-a spus ea.
I-am promis că o voi vizita după ce trece pandemia și că vreau să-mi gătească ceva bun, așa cum numai o moldoveancă o poate face. Mă așteaptă oricând.

Doamna Elena mi-a dat sugestia de a face compleul India. Ei bine, știu cât de mult vă place compleul acesta. Ei trebuie să-i mulțumim!
Vă mulțumim, doamna Elena!

O altă clientă mi-a spus “Doamna Cosmina, nu vreți să faceți haine și pentru fetele mele? Să comand o singură dată pentru toată lumea?”
Ba da. Urmează.

Ieri am fost la o clientă să-i duc comanda personal. Ce om frumos și amabil! Mă aștepta cu mască și mănuși, dar cu toate astea pusese niște suc rece pe masă și ceva ciocolată. Am vorbit puțin despre pandemie și despre lipsa de respect pe care unii români o afișează cu atâta nonșalanță. Aș fi luat-o în brațe, dar i-am promis că vom sta la o cafea și un suc imediat după ce trece pandemia.

A fost plăcut, dar oarecum dureros. Nu prea mai iese din casă. Nici copiii nu sunt de acord. Și mă gândeam la părinții mei că același lucru le-am spus și lor. Cum să-i protejez altfel de cei care nu cred sau nu vor să creadă? Cum să-i protejez de cei care cred că totul e o glumă proastă?

Clientele noastre sunt femei extraordinare! Puternice, cu zâmbetul pe buze tot timpul, chiar și atunci când eram în stare de urgență aveau puterea să mai facă câte o glumă! Clientele noastre sunt niște femei extrem de calde. Tot timpul am senzația că stau de vorbă cu mama sau cu mătușa. Mama e caldă, mătușa mai face câte o glumă proastă de râd cu poftă toată ziua. Așa și doamnele noastre.

Zilele trecute m-a întrebat o doamna “De ce sunteți atât de drăguță?”. I se părea că sunt ciudat de amabilă și că a uitat când a mai avut o astfel de conversație. Am întrebat-o:
– Aveți copii?
– Da.
– Ei bine, dacă ați fi mama, așa aș vrea să vi se vorbească.

Există o regulă după care mă ghidez de foarte mult timp „Oferă ceea ce vrei să primești”. Și e bine așa. Dorm liniștită. Împăcată cu mine însămi.

Vă mulțumesc, femei minunate! Sunteți un izvor de energie bună!

 

Cu drag și dor de vremuri mai bune,
Cosmina Kovács

S-AR PUTEA SA-TI PLACA SI

No Comments

Leave a Reply