Blog

Pentru doamna aceea care spunea despre mine „Asta se crede sexy? Urâta dracu’!”

martie 4, 2021

Nu e important numele doamnei, nici cum arată ea și nici cine este ea. Weekend-ul trecut a comentat despre mine o femeie trecută de 50 de ani fix așa „Asta se crede sexy? Urâta dracu’!”

I-am răspuns cu „Ce-o fi în sufletul dumneavoastră de gândiți și vorbiți așa?”.

Nu mi-a mai răspuns.

Nu șterg niciodată comentariile, nici nu blochez oamenii din rețelele de socializare. Cred că asta este frumusețea Facebook-ului. Îți permite efectiv să-ți arăți adevărata față. Și-ți spun și de ce! Falsa impresie că te ascunzi în spatele unui monitor îți dă senzația că ai puterea să faci ce vrei. Și o faci, desigur. Numai că, deși crezi că te ascunzi, ești cât se poate de real și văzut de toată lumea.

Da, mă cred și mă văd sexy. Și frumoasă și bună.

Atâta vreme cât bărbată-miu se uită ca în prima zi la mine, ba chiar cu ceva în plus, eu mă văd frumoasă, sexy și atrăgătoare. Atâta vreme cât eu mă uit în oglindă și sunt mândră de mine, mă iubesc și mă respect, aceeași energie o voi da și celor din jurul meu.
Pe de altă parte, mă uit și la fiică-mea în fiecare zi și văd cum i se luminează chipul ori de câte ori sunt lângă ea. Asta înseamnă că există bine în mine. Pe copii nu-i păcălești.

M-am gândit mult la doamna aceasta

Ce-o fi în sufletul ei de a simțit nevoia să mă jignească? Mi-am amintit imediat că nu te poate deranja ceva la un om dacă persoana respectivă nu-ți atinge niște răni. Imaginea cu mine a deranjat-o cu ceva. Surprinzător, doamna e o femeie frumoasă. M-am uitat la fotografiile ei și mi s-a părut frumoasă. Poate a deranjat-o că sunt asumată și am curaj să mă arăt lumii întregi.
În situația asta cred că fie este extrem de arogantă și crede că frumusețea i se cuvine doar ei, fie probabil are o părere destul de proastă despre ea însăși. Tind să cred că e o combinație între cele două pentru că avea chipul modificat destul de mult, însă chiar și așa, mi s-a părut o femeie frumoasă.

Ce cred eu despre frumusețe?

Toată treaba asta s-a întâmplat pe kaya.ro, unde, de cele mai multe ori, pozez eu. Îmi place când mă sună femei de toate vârstele și îmi spun „Cosmina, încep să mă simt mai feminină și mai sigură pe mine datorită ție!”. Îmi ating scopul.

Pozez eu pentru că sunt o femeie ca oricare alta în primul rând și în al doilea rând pentru că nu-mi doresc să expun pe nimeni în acest moment. Mă machiez singură și fotografiile le face soțul meu. Asta înseamnă că nimeni nu este supus riscului de a se îmbolnăvi.

Toate ne îngrășăm mai devreme sau mai târziu pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp. Toate îmbătrânim mai devreme sau mai târziu și toate merităm să ne simțim bine în normalitatea noastră.
Nu sunt de acord cu imaginea perfectă de fotomodel. ASTA NU ESTE REALITATEA MULTORA DINTRE NOI. De ce să caut fotomodele pe care să le îmbrac, dacă NOI NU SUNTEM FOTOMODELE? Și de ce trebuie să ne promovăm produsele îmbrăcate doar pe femei înalte, slabe și cu sânii mari, dacă noi efectiv nu suntem așa?

Am 160 cm înălțime. Nu voi fi niciodată înaltă. Dacă sâni îmi pot pune, cu înălțimea n-am ce să fac. Nici nu-mi doresc asta. Îmi place să fiu mică și să mă cuibăresc bine în brațele soțului meu. Nu e nimic greșit în asta.

Când vom înțelege că frumusețea nu este despre ceea ce ne spun revistele de modă și frumusețe?

Pentru că sunt blogger de peste 13 ani și pentru că am fost implicată în 3 proiecte de modă și frumusețe, vă spun următorul lucru: Noi, cei care producem conținut text, video, foto, suntem cei care vă influențează. Influencer. Sigur ai auzit cuvântul acesta.
Ei bine, spune-mi tu, te rog, de ce trebuie să fac eu ce îmi spune nu știu ce stilist vestimentar, dacă nu mă regăsesc în ideile lui? Cum să mă vopsesc eu mov pe păr doar pentru că așa vrea un hairstylist excentric, dacă eu nu m-aș simți bine așa? Nu e frumusețea despre cum te simți?

Pentru mine a fi în pas cu moda nu înseamnă să urmez regulile altora

Niciodată n-am făcut asta și nici nu cred că o voi face vreodată. Pentru mine este important să mă simt bine eu cu mine însămi pentru că, dacă mie îmi este bine, va fi bine și celor din jurul meu. Oamenii pe care îi iubesc sunt la fel de importanți ca mine și vreau să ne fie bine tuturor. Eu, Cosmina Kovács, cred că hainele sunt doar un mod de a vorbi despre noi. Poți empatiza cu mine sau nu. Este perfect în regulă, indiferent ce alegi.

Kaya.ro nu este doar o afacere. Pentru mine nu există afaceri și atât, ci pur și simplu am un SCOP. Să te fac să te simți bine, confortabil, să vorbească hainele în locul tău.

Imaginează-ți cum e o femeie care nu se simte bine în pielea ei!

Va fi ea o femeie geloasă și posesivă? Da.
Va fi ea o femeie cicălitoare și obositoare? Da.
Va fi ea o femeie egoistă? Da.
Va fi ea o femeie care își va dori un control absurd asupra tuturor, doar pentru că nu știe ce se întâmplă cu ea? Da.
Va fi ea o femeie neîncrezătoare în ceea ce poate face? Da.
Va fi o femeie care preferă să-i jignească pe cei din jurul ei pentru că efectiv nu se poate uita la ea? Da.

Frumusețea mea are alte valori. Frumusețea mea înseamnă bunătate, pace, calm, iubire, încredere. Și asta este o frumusețe pe care nu voi permite niciodată să o pierd. Mi s-a dat viață, mă simt obligată să fiu bună cu mine, să fiu în pace cu mine, să trăiesc în calm, să am încredere în mine, să iubesc și să mă las iubită.

Sigur, este dreptul fiecăruia să rezoneze cu ce îi place și cu ce își dorește de la viața lui. Dacă îți place să-ți modifici fața, să te injectezi până nu te mai recunoaște nimeni și asta îți dă o stare de bine, fă-o! Asumă-ți! Până la urmă, ce e frumos și lui Dumnezeu îi place! Dar știi de ce? Pentru că dacă tu te vezi frumoasă așa, înseamnă că al nostru Creator e fericit că ție ți-e bine. Nu sunt eu fericită dacă fata mea ar alege să poarte părul scurt? Sunt! Întotdeauna va fi alegerea ei, nu a mea, iar eu în calitate de mamă nu pot decât să o susțin și să mă bucur când îi este bine.

Ce înseamnă să fii sexy?

Pentru unii poate însemna un fund perfect rotund, bombat, ferm, picioare lungi, buze cărnoase, păr lung și sâni care n-au fost deloc afectați de forța gravitațională.
Pentru mine a fi sexy înseamnă încredere în mine. A fi sexy înseamnă a vorbi cu ochii fără să mai deschid gura. Și o fac destul de des cu soțul meu. Pur și simplu ne uităm unul la altul și știm ce ne dorim.
Fundul nu va rămâne toată viața bombat și nici sânii nu au cum să nu fie afectați de forța gravitațională. Asta ce ar trebui să însemne? Că dacă nu mai am fundul perfect rotund și bombat, iar sânii nu mai sunt fermi, ar trebui să nu mă mai simt sexy? Ar trebui să-mi distrug cu bună știință relația cu soțul și tatăl copilului meu? Nu vreau asta, mulțumesc.

Caută pe Google imagini cu Victoria Beckham. Femeia asta nu râde niciodată pentru că nu își dorește să-i apară riduri sau să i se vadă ridurile deja existente. Ce viață ar fi asta dacă nu râzi în fiecare zi ca prostul? Să te bucuri cu toată ființa ta de tot ce este frumos?

Da, știu. Presiunea socială este grea, dar te poți proteja. Nu este problema ta că sunt indivizi care își doresc ca tu să arăți ca o păpușă gonflabilă. E treaba lor! Nu este problema ta că sunt oameni care au făcut afaceri cu păpuși „perfecte” și au încercat să-ți planteze în minte și suflet ideea că trebuie să arăți ca păpușa respectivă. Până și ei și-au dat seama că e greșită ideea și că tot mai mulți oameni au început să le reproșeze asta, drept dovadă acum găsim și păpuși cu kilograme în plus pe rafturi și nemachiate.

Vă dau un exemplu de femeie frumoasă: Doamna Florentina Tănase

Am cunoscut-o când eram însărcinată cu Katarina mea. Este actriță și păpușar la Teatrul de copii Țăndărică. Doamna Tina este pur și simplu un magnet de energie bună. Calmă, caldă, frumoasă. Genul acela de femeie lângă care vrei să stai la infinit. Îmi doresc să fiu ca ea. Să ajung o bunică râzâcioasă, să-mi susțin fetița cum știu eu mai bine, să-mi iubesc soțul și să-l las să mă iubească.
E drept că nu ne-am mai văzut în ultima perioadă de când cu pandemia. Am evitat expunerea, dar cu siguranță ne vom revedea.

Am învățat cu mulți ani în urmă să am încredere în mine și asta este tot ce am nevoie pentru a mă vedea o femeie frumoasă. Cunosc și femei care apar în reviste, au fost sau sunt fotomodele, au sânii fermi și picioare lungi, însă cu toate astea, au zero încredere în ele și nu sunt fericite.

În concluzie, draga mea, oricare ai fi tu, permite-mi să-ți adresez o întrebare: Tu ce îți dorești să faci cu tine? Asta meriți tu? Presiune? Să faci pe plac altora sau să-ți faci pe plac ție?

Kaya.ro va PROMOVA ÎNTOTDEAUNA femeia așa cum este ea. Nu mă adresez fotomodelelor pentru că nu am întâlnit până acum o femeie fotomodel care să se simtă realmente bine în pielea ei. Sunt bombardate prea des cu „Mănâncă frunze, nu te îngrășa! Nu mai râde, nu ai voie să ai riduri! Dormi, nu ai voie să ai cearcăne!”. Păi când ne mai bucurăm și noi de o mâncare delicioasă pregătită de mama? Cum să nu râdem când cei dragi ne fac fericiți? Cum să n-avem cearcăne, dacă propriul nostru copil are nevoie să fie vegheat de mama?

Eu, Cosmina Kovács și implicit kaya.ro am un singur lucru de spus: Îmbracă-te cum te simți tu bine! Îmbracă-te pentru tine, nu pentru alții! Râzi, femeie dragă! Râzi până îți curg lacrimile și doar de lacrimile astea să ai parte toată viața ta! De fericire și de prea mult bine! Machiază-te când simți nevoia, stai nemachiată când simți nevoia. Pune-ți pantaloni largi când vrei confort, poartă fustă scurtă când vrei.

Până la urmă, alegerile noastre sunt cele care ne influențează starea de bine, deci implicit energia pe care o avem.

Nu sunt supărată pe doamna care spunea că sunt urâtă, nici afectată în vreun fel. Probabil că așa trebuia să se întâmple ca eu să fiu mai clară în mesajul pe care îl transmit.

Doamnă dragă, sunt frumoasă, sexy, încrezătoare, bună și caldă! Toate femeile pot fi așa, indiferent de culoarea ochilor, forma buzelor, înălțime sau greutate pentru că sunt lucruri care vin din interiorul nostru.
Și sunt sigură că și dumneavoastră sunteți la fel, doar că aveți nevoie să vindecați o rană. Nu faceți rău cuiva cu intenție decât dacă există o suferință acolo pe care simțiți nevoia să o aruncați asupra altcuiva. Poate veți avea curajul ca într-o bună zi să deschideți ușa aceea și să vă îmbrățișați suferința. Iertați-vă, doamnă dragă și fiți bună cu dumneavoastră! După ce veți reînvăța să fiți bună cu propria persoană, veți putea fi și cu alte ființe, inclusiv cu mine.

E ca la copii. Un copil nu poate face rău decât dacă suferă! E felul lui de a spune „Nu mă simt bine, am nevoie de ajutor”! Suntem adulți, dar în interiorul nostru există întotdeauna un copil de care trebuie să ne îngrijim.

Tu, cea care ai avut răbdarea să-mi citești cuvintele, poți, te rog frumos, să ai grijă de tine în felul acela care chiar îți face bine și nu cum ți s-a spus până acum? Poți să accepți că venim perfecți pe lumea asta și că ne strică societatea efectiv?

Pentru doamna aceea care spunea despre mine „Asta se crede sexy? Urâta dracu’!” Vă mulțumesc că m-ați motivat și mai mult să-mi duc mesajul mai departe!

Cu drag,
Cosmina Kovács

 

S-AR PUTEA SA-TI PLACA SI

No Comments

Leave a Reply