Purtăm dresuri cu o rochie de seară sau nu? Aceasta este una dintre întrebările care ne dau bătăi de cap, însă nu-ți face griji! Mai jos găsești regulile de etichetă.
Hai să recunoaștem! O pereche de dresuri din fire subțiri, plăcute la atingere îi conferă piciorului un aspect foarte elegant. Dincolo de acest lucru, există momente când dresurile nu sunt recomandate, așa cum sunt și evenimente unde devin obligatorii.
Purtăm dresuri cu o rochie de seară? Iată ce spun regulile de etichetă:
1. NU cu rochii de seară
Este interzis să porți o rochie elegantă de seară cu dresuri! Oricât ai avea impresia că te protejează de frig, renunță la idee! Cu atât mai mult dacă vrei să porți sandale sau pantofi decupați.
2. NU cu rochii care dezvăluie piciorul
Rochiile lungi cu șliț adânc nu se poartă niciodată cu dresuri. Probabil că ai văzut o mulțime de vedete pe covorul roșu etalându-și câte un picior în fața fotografilor. Niciuna nu poartă dresuri.
3. DA cu rochii scurte
Dacă mergi la o întâlnire romantică, la restaurant, și ai ales o rochie scurtă și sexy, atunci o poți pune în valoare cu o pereche de dresuri, de preferat negre cu o linie fină pe spate. Sunt irezistibili în combinație cu o little black dress.
4. DA cu rochii office
În această situație, dresurile sunt obligatorii. Fie că mergi la birou, fie că ai o întâlnire de afaceri, dresurile sunt obligatorii, însă trebuie să ții cont de un aspect: ciorapii negri se poartă cu pantofi negri, iar dresurile de culoarea piciorului se poartă cu pantofi nude sau bej. Atenție și la grosimea ciorapilor, aceasta nu ar trebui să fie mai mare de 80 DEN, iar aspectul materialului trebuie să fie opac/mat.
5. DA la ținute protocolare
Dacă participi la un eveniment în cadrul unei instituții, la o gală unde ești invitată să vorbești sau la cununia civilă, dacă ești chiar tu mireasa, atunci trebuie să porți ciorapi cât mai puțin vizibili de culoarea piciorului.
Foarte rar găsești dresuri din fibre naturale, așadar există posibilitatea ca întreaga ta ținută să se electrizeze, lucru neplăcut și inestetic, de altfel.
Ce poți face ca să nu se electrizeze rochia cu dresurile?
1. Folosește balsam de rufe
Pe lângă faptul că un balsam de rufe de bună calitate îți face hainele mai plăcute pe piele, acesta mai are și alt rol: frotejează fibrele împotriva frecării și nu mai permite acumularea electronilor. Spală rochia sau fusta cu balsam întotdeauna, iar dacă vrei să fii sigură că efectul este de lungă durată, amestecă puțin balsam de rufe cu apă și pulverizează pe dresuri înainte să ieși din casă.
2. Pune în mașina de spălat rufe o bucată de folie de aluminiu
Pur și simplu faci ghemotoc o bucată de folie de aluminiu și pune-o în mașina de spălat alături de haine. Atenție, însă! Nu folosi aluminiu cu materiale delicate, precum voal. Există riscul să deterioreze țesătura.
3. Folosește umerașe metalice
Metalul descarcă electronii și te scapă de efectul neplăcut al electrizării. De asemenea, același efect îl au și broșele metalice.
4. Aplică fixativ de păr
Dacă te-ai îmbrăcat deja și observi că dresurile tale sunt atrase de fustă, atunci poți aplica puțin fixativ de păr de la o distanță de cel puțin 20 de cm pentru a nu păta hainele.
5. Umezește-ți dresurile
Aplică puțină apă în palme și trece-le pe suprafața dresurilor, pe căptușeala fustei sau hainei și o parte din energia electrostatică dispare.
6. Folosește un spray antistatic
Noi folosim des acest tip de spray în atelierul nostru de croitorie și este fabulos! Pe lângă faptul că hainele nu se mai electrizează, mai are un rol important: previne agățarea țesăturilor subțiri, precum voalul chiffon, mătasea sau lycra din dresuri.
Sper că îți sunt utile aceste informații!
Te îmbrățișez,
Cosmina Kovács
No Comments